Kleur

Op zoek naar foto's van kleur in je interieur? Klik eens op www.flexa.nl/nl/kies-je-kleur/collecties/
voor inspiratie. Deze site toont vele interieurs in alle mogelijke kleurstellingen. Kijk wat het beste bij jou past.

Nimastuc: wat = wat


Glad pleisterwerk

De grondstof voor pleisterwerk is hoofdzakelijk gips.

Het doel van het pleisteren of stukadoren is om muren vlak af te werken, zodat er later op kan worden behangen of gesausd. Dit kan op een binnen- of buitenmuur.

Glad Pleisterwerk door Nimastuc

Beal Mortex Color

Beal Mortex Color is een zeer hoogwaardige en waterdicht cementproduct met betonlook. Ideaal voor wanden en vloeren in badkamer of keuken.

Klik hier voor meer uitleg

Sierpleister

Dit is een verzamelnaam voor diverse producten. Sierpleister kan o.a. zijn:

  • Spachtelputz
  • Rustiekputz
  • Structuurputz

Alle sierpleisters zijn aan te brengen in elk door u gewenste kleur.

Spachtelputz

Spachtelputz is een kunststof gebonden sierpleister voor wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit korrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is verkrijgbaar in drie verschillende korreldiktes: extra fijn, fijn en middel. Spachtelputz kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur. Voor binnen en buiten. Ook geschikt voor terraswanden.

Spachtelputz

Latex

Ook wel muurverf genoemd. Wij gebruiken altijd een goeddekkende latex over de glad gestuukte muren en plafonds.

Rustiekputz

Ook wel barokpleister.

Rustiekputz middel

Voorbehandeling


Bij sierpleister heb je altijd een voorbehandeling nodig. De wand dient glad en egaal te worden gemaakt met bijvoorbeeld gips.

 

Voorstrijk

Voordat de stukadoor gaat stuken met bijv. gips of een spachtelputz dient er te worden voorgestreken, zodat er een gelijkmatige droging verkregen wordt. Als tweede dient dit om op een gladde ondergrond of oppervlakte een goede hechting te creëren. Bij sierpleister dient de ondergrond ALTIJD te worden voorbehandeld met een voorstrijk.
Voorstrijk voor sierpleister heet ook wel kwartscoat.

Granol

Tegenwoordig heet dit structuurputz. Door een grove korrel worden er in een de afwerkfase groefjes getrokken in een gladde stuclaag. Erg populair in de jaren '60-'70.

Granol stucwerk

Kalkpleister

Kalkpleister is een natuurproject en komt uit Italië. Kalkpleister is geschikt onder andere voor natte ruimtes. Kalkpleister is zowel ruw of glad te pleisteren. Kalkpleister kan in verschillende kleuren gemengd worden.

Kalkpleister stucadoor

Pandomo

Is een modern systeem voor de creatieve vormgeving van wanden voor oneindig veel mogelijkheden.

Pandomo stucwerk

Frescolori

Gebruiksklare universele kalkhoudende stucpleister voor binnen op basis van natuurkalk. Door haar natuurlijke karakter uitermate geschikt voor een decoratieve eindafwerking. Ook toepasbaar op MDF. Te gebruiken in zowel droge als natte ruimtes.